AuthorMalene Christine

En lille øvelse til at være i nuet og være god ved dig selv.

E

Måske kender du det. Behandling, hormoner og ventetiden til den endelige afgørelse på om det denne gang er lykkedes eller ej, kan give rigtig mange tanker og bekymringer. Uvisheden kan være svær at rumme og hovedet fyldes med så mange tanker, at krop og sind får svær ved at tale sammen.  Måske kan du ikke mærke dig selv eller måske mærker du for meget. Alt sammen er helt normalt, for det handler jo i virkeligheden om en måde at overleve i det der fylder allermest. Det er en naturlig måde for krop og sind at reagere, men kunne det ikke være rart, hvis du i højere grad kunne give plads til det der er svært, ved at være i nuet og for en stund slippe bekymringerne om uvisheden?  Vi er rigtig meget i vores hoveder og derfor er det så betydningsfuldt at det er et rart sted at være. 

Mærk dig selv i nuet og giv det plads. For at kunne være i nuet og slippe bekymringstankerne for en stund, kan det være en god ting at gøre noget aktivt, der tvinger krop og sind til at mærke, hvad der sker lige nu og her.

– Malene Christine

For at kunne være i nuet og slippe bekymringstankerne for en stund, kan det være en god ting at gøre noget aktivt, der tvinger krop og sind til at mærke, hvad der sker lige nu og her. Måden du kan gøre det på, kan være ved at trække vejret helt dybt ned i maven, ned til underlivet  mindst 10 gange. Gør det gerne både morgen, middag og aften. Når du trækker vejret dybt, så mærk i starten efter, om der er noget der blokerer for den dybe vejrtrækning eller om det går let for dig. Hvis der er en blokering, så mærk efter hvad det kan skyldes. Er det bekymringerne for fremtiden der overtager dig, tab af kontrol som bliver uhåndterbar eller måske en følelse af ikke at være god nok? 

Malene Christine

Giv det plads. Sig til dig selv det er okay. Dine tanker og følelser er okay. De må gerne være der. Træk så vejret dybt igen og fortsæt indtil du mærker blokeringen forsvinder. Du vil formentlig mærke en lille lethed i krop og sind efter denne øvelse, men det kan også være, at du bliver bevidst om de blokeringer som er i dig og måske overvældes du af de følelser der er forbundet med det. Det er helt okay. Giv det igen plads, for når du accepterer de svære tanker og følelser, kan du også bedre give plads til dig selv i nuet. Sid gerne i stilhed i den tid du har mulighed for det efter øvelsen. Lad tankerne kører forbi uden at stoppe op ved dem. Hvis det er svært, så kig kort på tanken og lad den derefter flyve videre igen, uden at forholde dig yderligere til tanken, men bare acceptere den var der. Mærk roen i din krop og sind. Mærk dig selv i nuet og giv det plads.

De bedste tanker til dig.

Malene Christine 

Malene Christine

Hvordan kan jeg hjælpe dig?

Jeg er uddannet sygeplejerske og certificeret coach med speciale i fertilitetscoaching. Jeg har personlig erfaring med ufrivillig barnløshed og kender til mange af de tanker og følelser der opstår når man kæmper for at få et barn.

Alle forløb starter med en uforpligtende og GRATIS 1:1 afklarende coachsamtale, hvor du kan dele dine ønsker til et forløb og mærke efter om jeg er den rette til at støtte dig.

Kontakt mig, så vi sammen kan blive klogere på hvordan jeg kan hjælpe dig eller book tid til en GRATIS 1:1 afklarende coachsamtale på klinikunderværk.dk